Jura

1.000 unge sigtet for at dele sexvideo – hvorfor slipper Facebook?

Danske myndigheders holdning til Facebook er "servil", mener jura-professor Sten Schaumburg-Müller. Tech-giganten kan godt retsforfølges efter dansk lov. ”Hvorfor er det kun teenagere, der kommer på anklagebænken,” spørger han.


Digitalisering

Danmark kan blive blockchain-frontløber

Den høje grad af digitalisering i det danske samfund – og ikke mindst i den offentlige sektor – kan gøre Danmark til et foregangsland inden for blockchain, mener eksperter.

Studieliv

Vin, blomster og biobilletter gav færre sygedage

Over en toårig periode blev medarbejdere på plejehjem i Aarhus belønnet, hvis de mødte regelmæssigt på arbejde. Jakob Lohmann og Anders Leest har undersøgt, hvad ordningen gjorde ved sygefraværet, og hvilke etiske spørgsmål den rejser.
Jeg er blevet tilbudt et job på en e-mail, men har ikke fået en kontrakt. Er det sikkert nok at sige op, eller skal jeg insistere på en kontrakt?


Blockchain

En klodset administrativ revolution

Blockchain er en fremstormende digital teknologi, der verden over vil muliggøre registrering og verifikation uden mellemmænd, og som kan anvendes til smarte kontrakter, personlige sundhedsjournaler og et væld af andre samfundsopgaver. En gæstende amerikansk juridisk ekspert fortæller om fortrin og udfordringer.