Værdier

Kun jurastuderende forbinder etik og jobdrømme

04-06-2018
2 min.

I en stor undersøgelse om studerendes jobdrømme er det kun de jurastuderende, der har ’etiske standarder’ med på top 20 over, hvad der er vigtigt for dem hos en kommende arbejdsgiver.

Ser man på tværs af universitetsstudier, er jurastuderende de eneste, der interesserer sig for arbejdsgivernes etiske standarder.

Det viser en undersøgelse med svar fra 11.957 danske studerende om deres jobønsker, heraf 750 jurastuderende. Det er den danske afdeling af konsulentvirksomheden Universum Global, som har gennemført undersøgelsen.

På en rangliste med 20 præferencer til deres fremtidige arbejdsgiver kommer 'etiske standarder' ind som nr. 18. De kommende jurister er den eneste gruppe i undersøgelsen, der har etik med på deres top 20.

Ikke kun ret, men også retfærdighed

Professor i strafferet på Københavns Universitet, Jørn Vestergaard, der er tidligere bestyrelsesformand for Center for Etik og Ret, glæder sig over, at de jurastuderende husker etikken.

"Rigtig mange jurastuderende interesserer sig heldigvis ikke bare for ret, men også for retfærdighed. For dem er det nok underforstået som en selvfølgelighed, at deres arbejdssted gennemsyres af en høj etisk standard."

Han understreger, at alle jurastuderede på bacheloruddannelsen møder faget 'Ret, moral og etik'.

Høj løn på førstepladsen

Til gengæld indgår præferencer som et kreativt og dynamisk arbejdsmiljø og innovation slet ikke på de jurastuderendes liste. Det gør det derimod hos de studerende inden for fx økonomi, it og ingeniørvidenskab.

De jurastuderende sætter 'muligheden for en høj fremtidig indkomst' øverst på deres ønskeliste. De vil også gerne have en 'konkurrencedygtig grundløn', når de er færdige med studiet.Universums danske direktør, Jesper Dansholm, nuancerer dog de jurastuderendes løndrømme: Fokuseringen på penge falder i løbet af uddannelsen.

"De vordende juristers præferencer ændrer sig, jo tættere de er på at være færdige med studierne, fordi de så via studiejobs finder frem til, hvad der i realiteten betyder mest for dem i joblivet."

Så bliver faglig og personlig udvikling, et godt arbejdsmiljø og en konkurrencedygtig grundløn det vigtigste.

Her vil de jurastuderende helst arbejde

Undersøgelsen spørger også, hvor de jurastuderende helst vil have job. På de 10 første pladser står:

  1. Kromann Reumert
  2. Kammeradvokaten
  3. Justitsministeriet
  4. Anklagemyndigheden
  5. Udenrigsministeriet
  6. Gorissen Federspiel
  7. Domstolene
  8. Bech-Bruun
  9. Plesner
  10. Novo Nordisk 


1 kommentar
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommenter

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

08.06.2018 kl. 10.56

0 Kommentar
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.