Kort før jul fik Skats ansatte besked om, hvor i landet deres job skal ligge, når den store opsplitning af Skat i syv styrelser plus en række andre omflytninger realiseres frem mod år 2021.

Det skønnes, at 2.600 stillinger flyttes rundt. Men fordi man forventer, at mange ansatte når at gå på pension eller sige op, er det 1.000-1.400, som reelt skal forholde sig til, om de vil flytte med.

Skat skal samtidig igennem en enorm rekruttering af op mod 3.300 medarbejdere. Dels til 1.000 helt nye stillinger, dels til erstatning af de 2.300, der forventes at gå.

Johanne Nordmann, fællestillids-repræsentant for de 1.250 djøfere i Skat, er bekymret for kompetencetabet.

"Djøferne sidder ikke og venter til den dag, hvor deres job flytter til en by langt væk. De finder et nyt job – enten et andet sted i det nye skattevæsen eller udenfor."

Hun understreger, at der er gode muligheder for djøferne i den nye struktur, men at det er risikabelt at flytte så mange stillinger i løbet af tre år.

"Formålet med planen er at genoprette skattevæsenet. Derfor er det farligt at miste kompetencer. Der skal være de rigtige til at ansætte og lære alle de nye op. Jeg forventer, at vi nu skal i tæt dialog med ledelsen om, hvilke aftaler vi kan lave for den enkelte, så sikker drift opretholdes."