Musik i høj kvalitet over hele huset

Der var engang, hvor musikanlæg var noget med to højttalere, nogle rektangulære kasser med forstærker, tuner m.v. og så en masse kabler. I dag har vi multirums-højttalere, der kan spille musik over hele huset trådløst og oven i købet blive styret af talekommandoer. Et veldesignet eksempel på dette er Tibos Kameleon-serie. Ud over et stilrent design, der emmer af 70’er-retrocool, har Kameleon-serien den virtuelle assistent Alexa ombord. Alexa understøtter ikke dansk endnu, men hvis du bruger lidt tid på opsætningen og taler engelsk til den, kan du fx få den til at spille din yndlingsmusik eller skrue op og ned ved blot at sige det til den. Kameleon-højttalerne kan sættes op i et hvilket som helst rum i huset og spille musik fra fx en smartphone, men også direkte fra nettet med Spotify og TIDAL, sidstnævnte kan endda afspilles i 24-bit hi-fi-kvalitet. Den fås med sidepaneler i hvid, mørkegrå og valnød.

Disse apps skal du downloade i denne måned:

TapeACall

Der kan være mange anledninger til at optage og gemme et telefonopkald. Måske har du prøvet at gøre dette med kreative løsninger som at sætte telefonen på medhør og optage med fx en iPad eller en computer. Det hele bliver meget nemmere med TapeACall, der fungerer som en slags robot, som deltager i samtalen og optager, hvad der foregår. Efterfølgende får du en lettilgængelig oversigt over optagelserne, og betaler du for app’en, kan den endda levere transkriptioner af samtalerne på visse sprog.

Website Translator

Googles Translate-funktion på nettet er smart. Men det kan være besværligt at skulle kopiere en web-adresse over i et andet browser-vindue for at få oversat en hjemmeside på et sprog, du ikke forstår. Dette trin slipper du for med Website Translator til iPhone og iPad. Denne app lægger sig ind i Safari-browseren, sådan at du blot behøver trykke på en enkelt knap i browseren for, at websiden kommer frem på dit foretrukne sprog. Herfra kan du oversætte mellem 104 forskellige sprog.

NINE

Nogle mennesker tænker mere visuelt end verbalt, og det kan nogle gange være en hindring i forhold til produktivitets-apps. NINE er en note-app, der benytter sig af billeder og fotos, du tager med din smartphone, så du slipper for at taste en hel masse. Hvis du er typen, der tager fotos af ting for at huske dem, kan du med NINE organisere disse hurtigt og effektivt og f.eks. lave en liste over ting, du skal foretage dig. App’en husker også, hvor du tog billedet, så du nemt kan vende tilbage.