To ud af tre erhvervsaktive djøfere overvejer at skifte job – og hver fjerde søger mere eller mindre aktivt for tiden. Det viser en undersøgelse, som Djøf har gennemført i maj og juni med 1.332 deltagere.

Det er et godt tidspunkt at være på udkig efter noget nyt, forklarer Thomas Kantsø, chefkonsulent i Djøfs Karriere og Erhverv.

”Der er gode mobilitetsmuligheder p.t. Der er gang i udflytningen af statslige arbejdspladser, de små og mellemstore virksomheder har fået øjnene mere op for akademikere – og samtidig er en stor generation på vej på pension.”

”Jeg er glad for mit job – jeg vil gerne prøve noget andet”

For langt hovedparten af dem, der kigger efter nye græsgange, er motivationen, at de gerne vil hen til noget spændende – snarere end at de vil væk fra noget skidt. Færre end hver 10. deltager i Djøfs undersøgelse peger således på, at de leder efter nyt job pga. dårligt arbejdsmiljø eller en dårlig relation til chefen.

De tre årsager til at være på jobjagt, som flest undersøgelsesdeltagere peger på, er større udfordringer, højere løn og bedre udfoldelsesmuligheder.

Store lønhop sker ofte i forbindelse med jobskifter, og ønskerne om at skifte arbejdsplads for at få opfyldt sine ambitioner giver også god mening, siger Thomas Kantsø.

”Efterhånden som man får mere ansvar på jobbet, rammer man på et tidspunkt et loft. Vil man videre opad, sidder der en anden og har de opgaver, man gerne selv vil have – og så er det nærliggende at søge videre.”

Generelt kan danskerne se flere alternativer til deres nuværende job, end de kunne for bare tre år siden. Det fremgår af en nylig rapport fra konsulentfirmaet Ennova, der bygger på svar fra 5.300 personer.

Den tendens kan Thomas Kantsø genkende fra de karrieresamtaler, han har med medlemmer.

”Der er sket en forandring efter finanskrisen. Under krisen var folk ikke meget for at skifte job – de var bare glade for at have et arbejde. Nu hører jeg mange sige, at selv om de er glade for deres job, vil de gerne prøve noget nyt. Og der er også flere, der tør sige, at de keder sig i den stilling, de har, og gerne vil videre,” siger han.

Faldende ledighed blandt nyuddannede

Djøfernes tro på, at der er jobmuligheder for dem, bakkes op af en analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd tidligere i år foretog for Djøf, og som viste, at der siden finanskrisens begyndelse er sket en betydelig vækst i antallet af akademikere i den private sektor. Fra 2008 til 2014 blev der således ansat godt 10.000 flere samfundsvidenskabeligt uddannede i private firmaer – en stigning på 26 procent.

I den samme periode har dimittendledigheden imidlertid været meget høj. Den seneste ledighedsstatistik fra Akademikerne indikerer dog, at der også for de nyuddannede er fremgang. I maj 2016 var bruttoledigheden for de samfundsvidenskabelige sommerdimittender fra 2015 således 15,6 procent. Man skal helt tilbage til 2008 for at finde en lavere maj-ledighed for det forgangne års sommerdimittender med djøf-baggrund.