En forfremmelse til et topjob kan også nemt blive vejen til skilsmisse – altså hvis man er kvinde.

En ny undersøgelse blandt 2.000 svenske topledere viser nemlig, at 10 procent af de kvinder, der er blevet forfremmet til adm. direktør eller har fået en politisk toppost, bliver skilt, inden der er gået tre år. Det er dobbelt så mange som blandt kvinder, der ikke har fået en sådan forfremmelse.

Skilsmisseprocenten hos mænd, som ender med et topjob, er til gengæld uændret.

Det overrasker ikke sociolog Anna Sofie Bach, der har skrevet ph.d.-afhandlingen ’Morgendagens mænd’. Her har hun interviewet mænd, der lever sammen med karrierekvinder, og som selv har droslet ned på karrieren. Den slags mænd findes, men det er stadig mere undtagelsen end reglen. Og det er nok også en af forklaringerne på, hvorfor der er så få kvinder i de højeste stillinger.

”Der er en masse forskning, der viser, at kvinder har nogle andre udfordringer omkring karrierejob, end mænd har. De får færre børn, og vi kender alle til glaslofter, som gør, at kvinder ikke kommer helt til tops.”

Og hvis kvinderne så alligevel lykkes med at nå øverst op i hierarkiet, kan de blive mødt af udfordringer på hjemmefronten, som betyder, at de er mere udsatte for at blive skilt, siger Anna Sofie Bach.

”Min tolkning er, at kvinden med en toppost og hendes partner går fra hinanden, fordi de gensidigt ikke lever op til de forventninger, de havde til hinanden om, hvor meget de hver især skal yde på hjemmefronten.”

Hun peger på nogle tidligere danske undersøgelser.

”De viser, at hvis kvinden arbejder mere end 45 timer om ugen, og manden arbejder 37 timer om ugen eller mindre, så tager han en lille smule mere af husarbejdet. Men hvis det omvendt er manden, der arbejder mere end 45 timer, tager han væsentligt mindre.”

Studiet fra Sverige viser da også, at kvinder i topjob, i mindre grad risikerer skilsmisse, hvis de lever i et parforhold, hvor opgaverne med hus og børn bliver delt forholdsvist ligeligt mellem ægtefællerne.

Flere af mændene fra Anna Sofie Bachs eget studie ser det ikke som uforeneligt med at være mand, at det er dem, der er den primære forælder. Og hun er da også forsigtig optimist, når hun skal spå om, hvorvidt skilsmisseraten på længere sigt vil holde op med at stikke ud for kvinder i topjob.

”Jeg tror, at nogle at de forventninger, yngre mennesker går ind i et parforhold med, er ændret. I min morfars generation havde man fundet en god mand, hvis det var ham, der skrællede kartoflerne. I dag kan en mand ikke bare rejse sig fra bordet og sætte sig ind i lænestolen efter aftensmaden. Der er sket vildt meget de seneste 50 år, men når den svenske undersøgelse viser, at kvinder i topjob hyppigere bliver skilt, mens der ikke er nogen forskel hos mænd på topposter, er det ikke slået helt igennem endnu.”