Djøfisering

Djøfisering er blevet en betegnelse for nærmest alt, hvad der er upopulært: Ledelse, økonomi og politiske beslutninger. Vi har spurgt syv meningsdannere, hvorfor djøferne er endt med at lægge navn til et skældsord.

 • illustration

  Eliten har blinde vinkler

  Djøfere er dygtige fagpersoner, som bliver endnu dygtigere af at arbejde sammen med folk, som ikke ligner dem selv. ’Djøfisering’ er de blinde vinkler i de store samfundsspørgsmål. Sådan ser murersvend og ungdomskonsulent i 3F, Mehmet Arabaci, det.

 • illustration

  "Djøfisering er jo et skældsord"

  Det er nemt at slå djøfere og djøfisering i hartkorn, men det vil mange djøfere sikkert værge sig mod – og med rette. Det mener Lene Tanggaard, professor og medforfatter til bogen ’Tæller vi det, der tæller?’.

 • illustration

  Anti-djøf-populismen

  Det er populisme at give djøferne skyld for alt, hvad der går galt i velfærdsstaten, siger forfatter og chefredaktør, Rune Lykkeberg.

 • illustration

  Kom ud af flyverskjulet, Djøf

  Lad os tale sammen om djøfisering. Gå på barrikaderne, Djøf. Vi vil høre noget mere fra jer, siger Özlem Cekic.

 • illustration

  Kritikken går mod de forkerte

  Ret skytset mod Christiansborg, hvis du synes, Danmark lider under for meget bureaukrati. Det mener Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk.

 • illustration

  Djøfere er skurke, der kunne være helte

  Skuespiller Anne Marie Helger har et had-kærlighedsforhold til djøfere. Hendes roller har tit et satirisk og politisk indhold. Og her er djøferne – i form af magthavere – nogle af dem, hun tager under kærlig behandling.

 • illustration

  Samfundet sander til i administration

  Færre regler, decentralisering og mere frihed til borgerne. Partiet Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, tager djøfiseringen alvorligt og giver her sit bud på, hvordan Danmark kommer fænomenet til livs.