Hvad skal vi med HR?

Djøfbladet sætter fokus på tidens HR-tendenser.

 • Ledere forstår ikke HR-afdelingen

  Landets kommunale ledere ser arbejdet med HR-opgaver som helt centralt for deres ledergerning. Men det står ikke altid klart for dem, hvad en HR-afdeling rent faktisk kan bidrage med.

 • illustration

  Chefer uden lederudviklingssamtale

  En ud af fem offentlige djøf-ledere har ikke en årlig LUS, selvom det anbefales i VK-regeringens kvalitetsreform fra 2007. Det viser en undersøgelse, djøfbladet har foretaget. Ikke godt nok, lyder dommen. Også fra rigsrevisor Henrik Otbo.

 • illustration

  Djøferne ønsker fokus på stress og balance

  Mange djøfere ønsker, at stress og balance bliver sat højere på dagsordenen i HR-afdelingen. Men det er bare ikke det, de oplever, viser en undersøgelse, som djøfbladet har gennemført.

 • illustration

  God HRM sætter kompetenceudvikling højest

  Djøferne vil have kompetenceudvikling fra deres HR-afdeling. Men det får de ikke, synes de. HR-folket skal have et nyt mindset, lyder det.

 • HR-djøferne

  HR er et kvindefag – næsten fire ud af fem djøfere i faget er kvinder. I det private er der flest cand.merc.ere. I det offentlige er der flest jurister.

 • Den usynlige HR-afdeling

  Næsten halvdelen af de menige djøfere mener ikke, at HR-funktionen på deres arbejdsplads er særlig synlig. Til gengæld har de fleste af deres chefer den omvendte oplevelse. Men det er nu ikke så underligt, mener to HR-forskere.

 • illustration

  Stram overordnet styring og store frihedsgrader

  I dag er det organisationens overordnede strategi, der bestemmer, hvordan du bliver ledet. Det betyder, at HR-værktøjerne kan være vidt forskellige og alligevel hver især være succesfulde, siger professor og HRM-ekspert Henrik Holt Larsen, CBS.